Sunday, February 6, 2011

lesson 21

pengajaran tok saya yang berusia 21 tahun ni....

dengar cakaporang tua....:(

jangan ingat diri dah besaq sangat sampai x nak ikut nasihat orang yang lebih berpengalaman dan berpengetahuan...


disebabkan sikap sambil lewa aku....aku nyaris2 nak tertinggal bas time nak balik ke kedah ri2


kisahnya bermula pabila tiket dari teluk intan ke sg. petani dah habis....


so nak tak nak kene la cari dari manjung....


tiket aku dibelikan oleh junior....


aku plak akan balik dengan pipah and junior 2 la kan..

aku tanya pipah nek bas dari stesen mne pah....

fyi,ada 2 stesen bas kat sne....yg manjung 1 n lumut....

pah pun membalas ....stesen bas ari2....

dalam kepala otak aku ni...bila pipah dh tulis cm2..aku dok ingt stesen bas lumut la sebab dulu ktorng penah nek bas ke sg.petani dr situ...

and penah gak balik ke perak trun di stesen bas manjung...

mati2 aku ingt kali ni pun nek dari stesen bas lumut


sebabnya dalam otak aku pk...


perak ke kedah : stesen lumut
kedah ke perak : stesen manjung


paham x???hahaha

gelak pada diri sendiri...

bas aku plak petang 2 kul 5 suku....

aku tunggu lama dah kt stesen bas lumut tapi tak da pun pipah n junior....

till 5 sepuluh minit aku msg pipah

pipah pun dok risau aku tak da...

then ayah aku dah marah2 sebab banyak kali die soh aku kol pipah nak make sure stesen bas yang mna...


aku plak dok wat dono and msg je pipah tanye salmende 2

sebab aku yakin sangat yg aku betul...

dlm mse 5 minit 2..ayh aku pecut g stesen bas manjung sembil dok bebel2 kat aku...

abah:tak da sempatnya ni..soh je pipah nek bas 2 dulu..nak tak nak esok kene p antaq ang jugak ni...


aku:Ya Allah..sempat kot sampai ni..pah kte bas tak da lg.....

abah:tak sempat...dengan jam lagi..2 la..aku dah kata soh ang tepon..degil

aku:huahuahua..kaki dah trembling gle sebab takut tapi time 2 aku yakin aku sempat gak sampai


tepat 5.30 aku sampai kt stesen 2.....luckily,bas tak sampai g

dari joh pipah dok melambai kt aku....dengan tersenyum2

sumpah...aku sangat malu.....

ayah aku pun hanya mampu tersenyumsinis...hahaha


MALU!!!!!


moral of da story: jangan nak besaq kepala..dengaq cakap orang tua
:(

1 comments:

dwaty said...

saya tag awak... meh la join...

http://dwaty85.blogspot.com/2011/02/blog-ungu.html