Friday, October 8, 2010

hobi

cikgu:ok,hari ni kita akan belajar tajuk 'hobi'

murid2:hobi??apa 2 cikgu??

cikgu:hobi ni aktiviti yang kamu suka buat masa lapang...ha, kamu..apa hobi kamu??

murid berkenaan: hobi saya membaca cikgu...


H.O.B.I

hobi aku membaca....

tak kisah la apa2 jenis bahan bacaan pun....

aku suka baca...


novel....


cerpen.....


artikel...


rencana....

dokumentari....

journal.....



diari....




in malay or english,....


due2 pun aku suka...


kalau malay...sebenarnya aku lagi prefer baca cerpen...


even kalau novel malay...


aku suka writer yang old school...yang cam sastera2


macam Azizi Hj Abdullah, W.S Uzala, A. Samad Said, A. Samad Ismail
Faisal Tehrani


crite2 dorang memang da best...

crite dorng memerlukan kita berfikir akan ayat2 sindiran dorang yang sinis dan juga moral values yang bnyak dalam crite dorng


kalau english lak..aku suka baca novel2 english yang tak berat

yang tulisannya besar dan cute....

yang story linenya romantic dan juga ringan...

macam Princess Diaries

currently aku tengah baca Eclipse...

best dan englishnye pn simple la jgk tok aku..


bagus hobi suka membaca ni...


p/s: dh agak lama tak membaca...ble ad free time skit ni...

bajet nak habiskan 2 novel english b4 stadi for exam....

2 comments:

PinQib said...

wah.. novel apa.. jum3.. nak gakk

kukuchimachikumi said...

eclipse and novel g satu tak cri g
hehehe