Saturday, November 27, 2010

you and me

entri kali ni didedikasikan kepada the one yang cakap saya adalah orang yang tak berjaya...

conversation 1...


DIA : eh sedih la tegok famili kau..tak da sapa pun yang berjaya..

adik: kenapa pulak??

DIA: tengok la kakak kau...budak S.B.P tapi last2 masuk maktab jek??
tak dapat masuk "u" ke?

adik: la..nape pun kalo masuk maktab..salah ke??

DIA: tak la ....orang len masuk "u"..apsal kakak kau masuk maktab jek...dia tak pandai ek??


conversation 2

DIA: eh..kamu masuk maktab jek?tak dapat "u" or matrik ke??

AKU: dapat je...tapi "u" pilihan kedua la...saya masuk matrik sekejap..pas dapat maktab trus blah..

DIA: btol ke ni?slalonya orang yang tak dapat mana2 jek yang masuk maktab ni...


conversation 3

DIA: kamu blaja mane sakng ni??

AKu: saya blaja kat maktab skang ni...

DIA: hurm..stakat maktab 2...budak yang skola harian pun bley masuk...awak ni udak S.B.P tapi masuk maktab jek??tak malu ke??

AKU: ????



paham dah kawan2....


besa sangat ke barrier antra maktab and "u"

basically both institution produce degree holder...

what is the big deal people??

this is my decision...

is it wrong to be a teacher?

i luv what i learned now..i really wanted to be a teacher rite now..

sorry for those who felt sorry because i am not successfull in my life

i am just stand in reality....

for u...i do hope u who said those mean word to my siblings would later be in "u" or else i could said the same mean word to u

what comes around goes around...


i hope ur family would be proud of ur successfull later

seriously..aku memang terasa hati ngn conversation di atas..

well.yg fes 2...adik aku yang cite ..so aku tak la terasa sangat sebab budak2 je pun...

tapi yang ke2 nad ke3...came from the ones yang aku respect in my life....

maybe they are disappointed because of me...

but hey u'all..at least i will become something...

i'm promised something that "huge" in the future....

p/s; pissed off!!!

14 comments:

Intan.S said...

faten! ignore them ! they're not worth to remembering. org2 mcm tu mmg suka tgk org jatuh. pedulikan je okay. :)

PinQib said...

apa depa ingat senang nak masuk maktab..
nak masuk U la senang,
ni lka cakap x pikiq..


ak bangga jd budak college=maktab

kuikui

pearl apple said...
This comment has been removed by the author.
pearl apple said...

rileks ah...dorang pandai pun sebab ad ckg yg jd pendidik nih jgak...besa lar..org nak berjaya mmg byk halangan yg dtg...neway be yourself...ckg lah antara pekerjaan yg mulia..pahala pun dpt..yg penting kita tau apa yg kita wat...

♥..cik_mas..♥ said...

cik mas ambil sedikit post kamu di atas utk luahkan kepada insan yg x paham...sgt2 berterima kasih kerana kamu postkan entry ni...cik mas cuba terangkan kepada mereka apakah yg mereka tidak paham..jgn kecil hati ye cik mas amik sedikit entry kamu...sebagai pengajaran...

http://masluvnerul.blogspot.com/2010/11/budak-maktab-di-hina.html

Anonymous said...

be proud of urself fa10..:)
stdy kt mana2 pn bleyh je brjya..ada org yg xstdy mne2 pn bleyh je bjya.. sume tu depends on usaha kita sendiri.. hope u'll be sucess in what are u doing next..

little black dress said...

sume 2 adelah kate2 dr org yang mentality rendah...
rase nak cilikan aje mulut baung 2..
dem(x3)!

mia bouvier said...

jeng jeng jeng..

I used to have this conversation

Kawan : You stdy mana sekarang

I : Maktab je.

Kawan : Ok la dari xdapat masuk langsung...

I : *ternganga -dia ni nak puji ke sindir aku neh -_-'


Ni nak marah ni.Kita nak humble so ckp la maktab jee..ptuih betui.Maktab actt is a way for us to success.Ingt ramai ke budak U atau private college boleh survive..Ada pro and contrs nye jugak.x gitu atin?Huhauhau

Queen F said...

salaam.. :)

just ignore them my dear.. :)

being a teacher or an educator is a very noble thing..

well, to-the-heartless-people, who was the one that teach you during your school days? a doctor? a lawyer? or was it a TEACHER?

i've faced this similar problem before, i got good result in my spm & some people kind of underestimating me because i take TESL.. -_-"

terrrhina la bukan sengaja.. >.<

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

salam kenal dari akak..
akak dpt blog faten dari cik mas...
ok ekceli bkn akak nk tunjuk pandai sgt..tapi akak pun geram gak dgn menghina org2 yg bakal menjadi cikgu ni...ingt.. korang jd ORG pun.. kerana TUNJUK AJAR CIKGU NI lah yg bersusah payah tau..ULANG SKALI LG..CIKGU,CIKGU TAU... klu tak KERANA CIKGU korang nk masuk "U" pun entah bleh entah tidak...SBB KLU CIKGU TAK AJAR MANA KORANG NK PANDAI KAN..entah kenapA besirap darah bila baca N3 faten ni..bleh bg kat akak link blog dia,,,akak nk tngk cikit sapa dia tu...HEBAT SGT KA DIA...

iniialahaku said...

Nyanyi lagu maktab masing2..lagu IPGM dan lagu Guru Malaysia..
sy juz da spm je..syukurla spa yg dpat bgus2 2..
sapa ckap mktb xbest??dpat elaun kot..hahaha.(bak kata kawan2)

pencari sejati said...

haha. lawok pon ad dgn makhluk2 jahil yg ckp cm tue. aku rase la kan. deme yg jahil dan x berjaye. (ish, berdose nyer aku ckp cm nie, hehe)
ye la..deme x tau ker, skrun nie, budak MAKTAB akn dpt I.J.A.Z.A.H. gaji tetap S.A.M.A degn deme2 yg starting korje.

lgpun, berbanggelah kerana anda sudah pasti mendpt kerje. tp sebenonyer...itu sumer x penting. even gaji, or ijazah o pangkat...

ape yg paling penting adalah keberkatan dan keredhaan yg ALLAH bagi kat kite...

kite dicipta di dunia nie untuk mengejar kebahagian di akhirat. selagi kite ikhlas dan jujur dgn pekerjaan kite n dengan pe yg kite lakukan, insyaALLAH, ALLAH akan balas. Tak semestinyer dapat di dunia. InsyaALLAH, dapat di akhirat. Janji ALLAH itu pasti

Anonymous said...

unta laut: jgn lyn dorang tu ye honey....dorang ni xtw ke...spe yg ngajo bdk2 yg pandai2 tu sume.. cikgu kan...lg pown kalo msk U tu pown bkn nye tentu berjaya...yg penting usaha2...suma org de rezeki msing2

kukuchimachikumi said...

cik mas:faten x kisah...amek la..hehe

to all: tq sume....btol 2...wlau ape pn yg kite wat dlm dunie ni...kalo kite sungguh2 mst akan berjaya...