Tuesday, July 5, 2011

persembahan kumpulan 3

salam yo!!!

dah salam bagi yo pulak...maafkan kebajetan aku sebagai pengspeaking kunun orang putih....haha

aku baru je selesai perjumpaan untuk persembahan malam bakat untuk b.i.g...

as for ur info....as teacher trainee ni...compulsory untuk attend siri bina insan guru sebanyak 4 siri...

kira ni siri last la..sebab yang next2 punya siri lebih kepada benchmarking( eja cam salah je ni)...

so, untuk yang keempat ni..kami buat joint venture dengan bebudak psv....

tasknya adalah percutian 3 ari 2 malam di umah keluarga angkat

idok la..mostly ktorng akan camping kat skola dan beramah mesra dengan students and menjadi kakak or abang angkat mereka sekali gus menjadi anak angkat kepada mak bapak mereka...

ada paham???haha

so..persiapan sebagai anak angkat....


sumpah aku tak tahu...before ni..sepatutnya 1 family akan dapat 2 orang anak angkat which mean ktorang akan ada pair....aku pun agak lega la..even dipairkan dengan jia yi.....

well, dia cina..so,.maybe aku akan membantu dia sewaktu bersama-sama keluarga melayu (semua famili yang terlibat adalah melayu).....


but when kita alone with new family, it's kind of scary la jugak....

aku bukan rang yang peramah and lagi2 dengan orang2 dewasa ni......mau aku malu kejung dok senyap jek...

kalo ada teman..maybe aku akan boleh ada modal nak bercakap...

tapi aku jugak ada kebolehan untuk menjadi orang lain kalau keadaan mendesak iaiatu menjadi peramah secara tiba2.....ha....maybe aku akan buat macam tu la....



tips menjadi anak angkat idaman


1. senyum seindah suria.......
- yang menjadi salah satu permasalahan utama aku ialah mempunyai muka yang ala2 sombong gitu..padahal bukan niat hati nak menyombong....aku jarang nak senyum....so...to be anak angkat kesukaan dan menarik hati..aku nak senyum sampai ke telinga nanti....

2. talkative....
- ni pun jadi isu jugak...aku nak sembang apa ngan mak pak angkat nanti??? siapa artis yang kene tangkap basah?siapa menang anugerah bintang popular?siapa rampas pakwe artis 2? gilak ka ape...mau kene pangkah jek...nak cakap sal politik...aku pun tak tahu....

3. ringan tulang...
-yanh ni mungkin aku akan terer jugak nak wat...haha...tapi kalau nak kene tolong kat dapur tu, mau kene hati2 dan kene banyak bertanya.....haish,2 la..dulu tak nak selalo tolong mak kat dapur....ish, kalau mak angkat soh bancuh air teh..matik la....

p/s: cuba habis baik....

5 comments:

pearl apple said...

bancuh ayaq teh x pa g..mau disuruhnya kawen dgn anak dia..tak ke naiya....

sya fieqa said...

haha..
aq pro bab jd ank angkt y baik..
;P

Lynn said...

wahhh~~..baguihnya..^_^

kukuchimachikumi said...

pearl apple:kwen ngn ank die???mau ka mak aku??hahaha.....

sya fieqa: tau dh..huhu..peturun ilmu sket...

lynn: tips ade nak aplikasi t tkt tak mnjadi...

kukuchimachikumi said...

pearl apple:kwen ngn ank die???mau ka mak aku??hahaha.....

sya fieqa: tau dh..huhu..peturun ilmu sket...

lynn: tips ade nak aplikasi t tkt tak mnjadi...