Wednesday, December 22, 2010

moi sup vs bubur nasi

hahahahahaha

entri ni aku mulakan dengan gelak terbahak2 di atas kebodohan diri sendiri

aku teringt cte lawak ni pun sal tgk buku resipi mak aku n tekak ni ttbe tringinnak makan bubur nasi...

sejak kecil kot..aku memang panggil bubur nasi but since dok kat kedah aku pun diajar bahawa bubur nasi itu MOI SUP

mule2 bace menu kat kafe....MOI SUP...rse cam pae 2..kat perak tak penah jmpe pun...

hahahaha.....


so..nak dijadikan cerite..

time bulan pose ritu...aku and the geng g la bazar ramadhan bersama encik A

so..kami pun mngambil la order dr classmate yg len kn....

ttbe cik pikah pesan BUBUR NASI ..aku pun cm..ok....

so..sampai je kt bazar ramadhan 2...pnt la aku ngn cik yam dok mencari BUBUR NASI

mata ni berpusing 360 darjah nak mencari gerai yang ada jual BUBUR NASI...


FATEN: yam..ada tak BUBUR NASI ??

YAM: tak da la faten..moi sup adalah....beli yang 2 je la tok pikah...

FATEN: tak leh la yam..pikah nak BUBUR NASI..bukan MOI SUP..cm ne ni??



ntah kenapa mse 2 dalam kepala otak aku...bubur nasi ngn moi sup bukanlah mende yang sama..

end up aku tak beli pape pun tok pikah....


PIKAH: ada tak bubur nasi aku??

FATEN:mana ada pikah..pelik2 la ang ni nak makan bubur nasi..mna ada jual kat bazar...

moi sup ada la

PIKAH:adoi...bubur nasi 2 moi sup la faten oooiiiittt..


FATEN menepuk dahi sambil tersipu2 malu...

yam pulak dah geleng2 kepala...die dh kte bli je moi sup sbb pikah ske moi tp aku berkeras kate pikah nak bubur nasi..bukannya moi...


hahahahaaha..

bangang gle rse time 2..blur sungguh..


p/s: MOI SUP = BUBUR NASI

5 comments:

little black dress said...

xboleh blah part nih...
aq xtaw mo kate ape..
muahaha~

kukuchimachikumi said...

mst ang mau kte...

sbb kau la aku kempunan bubur nasi..

wakakaka...

little black dress said...

hahaha....
xpe..next sem blh bli kt kafe

PinQib said...

kalau ten tanya ak, mesti ak da buley jawab. hahahaah
yam jangan marahh

kukuchimachikumi said...

pikah:hehe...moi sup 1

pinqib:haha..yam dh btul.aku jek yg keras kepala....haha

pdhal blur...