Thursday, June 30, 2011

hostel

baru je selesai menonton movie thriller yang bertajuk 'hostel'...


sangat2 bermain dengan emosi....

sepanjang nak dekat 2 jam menonton, jantung dok dup dap...tangan plak dah stand by dengan bantal kot2 nak tutup mata dengan bantal (penakut punya orang....haha)

mula2 stat cta ni ...agak la boring jugak sebabnya subtitle tak da...depa plak dok speaking kemain laju..ingt aku terer sangat ke bahasa omputih ni....suara pun agak tenggelam timbul due to persekitaran yang agak2 loud...ye la...masuk club kan....so,ada yang aku paham ada gak yang agak2 try and error je...(padahal memang tengok cta omputih bergantung 100% kat subtitle)


ctanya sal 3 mamat yang pegi holiday kat amsterdam...dorang menginap kat tempat yang bernama 'hostel'....kemudiannya, dok cari minah2 nak wat one night stand gitu..nak menggatal la tue...dan2 ada mamat local bagitau dorang ada tempat yang dorang leh stay and dapat pompuan free2 jek...


so,3 mamat gatal ni pegi la ke tempat 2...dorang menginap kat tempat penginapan and dapat rumate 2 pompuan cantik + seksi...


time 2 agak boring sebab aku tak paham g motip cta ni...cta 'L' ka cta thriller....dok asyik tayang babak2 yang tak perlu jek..stress aku tengok...

and then cta ni mkin menarik bla one of mamat ber3 menghilangkan diri dengan check out and antaq mesej kata die dah blek negara depa

tapi kawan die yang lagi dua orang tue cam tak caya jek...

depa try cari and end up lagi sorang kawan depa ni hilang...

juz tinggal sorang ja mamat and aku tak expect pun die ni yang akan jadi last one and hero la....aku bajet mamat yang asma 2 jadi hero...sebab muka die baik and tak gatal sangat cam kawan die yang len...

sebabnya kawan2 dia yang len 2 actually kene tangkap and dibunuh secara kejam oleh satu organisasi bawah tanah yang mencari foreigner untuk diseksa dan dibunuh ....motip dorang wat cm2..aku pun tak paham..haha..tapi ada la salah sorang orang yang bunuh tue kata..die nak jadi surgeon tapi tak lepas kot..tue yang dok wat keje cm2..dok potong2 badan orang...jahit2...potong kepala..macam2 la cara seksaan dia..agak kejam kot...


pape pun kene tengok la cita ni pada sape2 yang ske cta thriller ni...agak best la jugak.....


tapi sumpah seram tak jadi nak holiday kat obersea dah(bajet gile..malaysia pun tak habis pusing.....haha)

dulu time tengok cte 'taken' pun feeling cam ni...

minah cta taken takpa la..bapak die ex c.i.a ka ape ntah..hebat..bley datang slamatkan die..kalo aku???huahuahua...nanges je kot kenang nasib sendiri...

maunye pegi obersea pas2 ada laki encem dok ngorat then kene tangkap...kalo kene bunuh tak pe lajugak....(x la aku doa nak jadi cam2..nauzubillah,mintak dijauhkan)ni kalo type2 kene paksa jadi prostitute ke cm ne....aduh2...takut gila dong....

moral of the story: kalo p negara orang, buka mata,telinga....jangan cepat percaya kat orang..bukan semua orang baik dalam dunia ni...jangan nak gatal cari one night stand bagai...gilak kau..g melancong tengok negara orang sudah la...

1 comments:

sya fieqa said...

xjadi nak p thailand..
erk..tbe2..
;P