Sunday, July 25, 2010

tudung



salam semua reader...hehe
wlaupun msh sedikit reader tp kehadiran anda amat sy hargai....
:):):):):)

tudung....

pada gurl yg beragama Islam..sejak usia berapa anda memakai tudung?

tudung ni cm uniform wjib aq time nk kuar dr kwsn tg terdedah dengan rmai orng n ajnabi...

sejak kecil lg..since skola rendah..drjah 1 mak aq dh pkaikan aq tudung..

wlaupun ati aq mmberontak nk pkai pineform(sori kalo ejaan salah...x tau cm ne nk eja)
rsenye korang tau kot pineform 2 pe...ala yg gaun biru dan dipakai dgn kemeja putih..

tringin gile kot aq nk pkai dulu..mak aq siap jnji g..time drjah 3 leh pkai tp alkisahnye time aq drjh 3,just non muslim jek yg leh pkai..melopas eden...

kembali kpd cite tuudng..dr dulu smpai la skang ni tahap kejadian tudung aq adalah sangat sadis..

aq sgt sempoi dlm memakai tudung smpai orng tgk tudung aq pn jd tencen..

bg aq,,at the moment aq pkai 2..kalo jd aq mmg dh x usik lantak kau la tudung nk jd ape pas 2...

time skola dlu..aq adalah memakai tudung tnpe memandang cermin n amek mse just beberapa second je..

cbe la kamu semua bayangkn bpe selekehnye aq..

aq ok je tp kwn2 aq kot serabut kot ngn aq...

dlm theta pi pn..aq n qibum je yg kureng sket kemahiran bertudung ni dan kami ber2 pn dipandang hino oleh cik yus n cik yam..

td yam siap kutuk2 aq g time g silat..aq ni Ya Allah,selekehnye...tudung pn herot berot n men selempang jek...

yam ad 3 kepantangan dalm berpakaian dimana semuanye berlawanan ngn aq..

die sgt pntang kalo tudung die x jd padahal aq ok jek..
tudung je pn...at least kepala,rambut n leher aq tertutup(kdng2 dada adalah tidak tertutup due to pemakaian tudung yg diselempang di atas bahu)

yam tidak kisah kalo die terpakse mngambil mse yg lme tok memakai tudung tp AQ AMAT BENCI KALO KENE AMEK MSE LEBIH 5 MNT TOK PKAI TUDUNG..

sambil bibir aq akan mengomel2..tgn mmg rse nk trik je tudungn kuar free hair..wakaka

yg mne aq x akan berani buat sbb mak aq x akan mngaku aq anak die t...

takut oohhh jd anak derhaka...

so..bg aq wlau cm ne pn kau pkai tudung....kecantikan sebenar seorang pompuan 2 x hnye terletak pd cntiknye die memakai tudung tp keseluruhannye...

kwn aq ad bgtau perempuan ini cntik pada 3 masa

1. mse bru bgn tido

2. mse pkai tudung

3. mse berumur 30 tahun(yg ni aq x bpe yakin...aq akan make sure kn time aq mncecah umo 30..InsyaAllah)

9 comments:

PinQib said...

hee.. bese lah.. kitew orang selekehh.. :()

pearl apple said...

ermm...kekemasan tuh penting kot dalam berpakaian yer...my tag ok!!biaq simple janji mau bikin kemas saja..

kukuchimachikumi said...

pinqib:tau x pe..hinonye kite ni dimte mereka(ayat kau ni)

pearl:wekkk222!!!!

sweetie said...

aku tk kisah pon ang camne..
comey jew aku tgok...
time mgandung tk cantik kew???hik3

Intan.S said...

faten, tudung aku okay tak? hahaha ! :P mana entry utk aku plk? sob sob.

kukuchimachikumi said...

sweetie: time mngandung seksi kot ...

cantik aq x tau la plak..tp seksi itu mmg pasti...yolo ke aq comey?? malu plak..

intan:t aq wat ek syg..hehe

kau pkai tudung mmg terbek...thumbs up

penyu terbang said...

ngandung seksi ke??
buncit je de la

sweetie said...

hahaks seksi??
tk pew untuk suami kot..hahaha

ZieSalikan said...

hahaa...sikap ko mmg same mcm zie...smpai sekarag pun zie mcm tue gak walaupun dh bkerja...dulu bsiap x penh nak tgk cermin pun mase zaman2 sek..kekek..x sampai 5 minit pun dh siap jauh beze ak dgn adik ak yg mesti tudung kene betul..mcm pearl apple...nie dh keje lepas pakai tudung baru tgk tul ke x..klu x betul pun lantak lah...hehehhee