Friday, January 14, 2011

tamparan lelaki

crite ni dah basi sebenarnya.....

cte 9 thn lepas....

ni sume pasal dok asyik menyembang sal kenangan dahulu kala..

tu yang aku dok tringat cte ni..

cte yg x akan aku lupakan sampai bile2

ctenye simple tp impaknye sgt besa dlm jiwa aku

cam ni...

korang ni murid nakal x time skola rendah??

ske wat bising??

ske men aci kejar time rehat??

ske tak wat keje skola??

ada tak selalu kene aim ngn cikgu??


aku???

totally tak...bukan nak riak tapi dulu aku ni budak bek kot....HAHAHA

siyes ni...kre cm kene denda 2 jarang la...

keje skola sume siap


student bek


tapi



ada satu peristiwa yang membuatkan aku mendapat penampar sulung di usia aku 12 tahun.....

dari seorang cikgu lelaki

untuk kesalahan yang sangat kecil dan tak munasabah

trauma sal mende ni tok sah ckp la...sampai aku tak ske kalo dpt cikgu lelaki yang mengajar...

takut cikgu 2 jenis nek tangan kat student....


pas UPSR,ktorang bebudak drjah 6 ni tak dak kelas dh...so kene la merempat kat library...


bayangkan la..kelas aku jek dh 40 orng kot.

so,bising 2 tok sah cakap la....aku pun kdng2 bising gak tapi aku suka lagi dok baca buku kn....murid baik la ktakan...


1 ari yang malang..ttbe time library yng cm tongkang pecah and bebudak lelaki dok berlari2 atas meja la....

seorang cikgu lelaki ni masuk...


dorng yang dok bisinag tadi ttbe diam....

tapi buku2 yg berselerak tak dpt nk cover la kn....


aku lak dok paling dekat dengan pintu...

cikgu 2 berdiri dekat ngn aku...dan mula membebel...


bla bla bla..dok marah2...

aku pun diam je la dan pndng lantai jek....

tanpa aku sedar die dok tanya aku..nak soh aku mengiyakan apa yang die cakap...

aku plak tak dengar..ye la....gerun kot aku dengar sore halilintar die dekat ngn elinga aku...

due kali die tanya aku dan aku diam tak da respon...

ttbe die panggil nama aku dan


PANG!!!

tangan die hinggap kat pipi aku..

ttbe darah aku menyerbu sampai ke kapala...


siyes aku terkejut,tergamam

cikgu 2 plak dengan selamba cakap...

"len kali saya tanya,jawab la"

aku cme tunduk je pas 2....


bile die blah,....aku pegang pipi aku....


sakit...pedih...

tapi sakit lagi hati aku yang rasa pedih ttbe ni...

korang leh bayangkan tak perasaan aku....

kene tampar dpn sume budak kelas aku...

gile bapak malu kot...


tu la tamparan pertama yang aku dapat dari seorang lelaki yang bernama cikgu...

aku tak kisah kalo aku kene tampar sebab kesalahan yang memang aku buat..at least kesalahan besar ke...

ni die dok bebel2...marah2...aku plak gerun kat dia...mne la nk bg perhatian sangat...

padahal bukan aku pun yang dok wat bising and sepahkan buku....

sakit kat hati aku lagi sakit dari pipi aku kene penampar

mende ni aku ingt sampai bile2...

tamparan tu memang bagi impak kat aku....


sampai satu tahap aku tak suka kalo cikgu lelaki mengajar aku...

aku takut ttbe dia tanya aku and aku tak jawab..ttbe die tampar aku lagi..

sumpah trauma......

sebab 2 jugak aku tak suka orng yang jenis dok tampar2 muka orang men2...even men2 pun aku rasa sakit kt dalam ati...

terus tersentap ke hati...pedih 2 tok sah cakap la







p/s:harap itu je la tamparan yang aku terima sepanjang hidup ni...

9 comments:

Hanisah Safian said...

ouch! kena tampar? sakit wehhhh

PinQib said...

memang tahap babeng ar kurang hampes plas asm cikgu ko tu

sabar la yer
xsah wat kat anak murid ko plak nnt
KOT3 la nak balas dendam.. hehehe

|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |Akhirnya. Confession|

sya fieqa said...

ape lg ten..
g cari ank ckgu @ ckgu ko n lempang balik..
muahaha

kukuchimachikumi said...

@Hanisah Safian:hehe..tak la sakit sangat..hati je yang terase sakit ganda2...

kukuchimachikumi said...

@PinQib:idok la aku nak tampo anak orang....hehe

pling2 koman.aku cubit je kot....:P

kukuchimachikumi said...

@sya fieqa:ish2....

haha..aku tak men dendam2 dh...

ati gua manyak baik lor sikalang

CNY!!!:p

PinQib said...

haha
weh mano buley
nnt kena samannnn

kukuchimachikumi said...

qib:aku wat secara underground....hehe

konfem x kene saman...:P

pencari sejati said...

eh, bile mase plak ko kene penampo erk? aku lupe la. yg aku ingt ikram yg kene penampo. dgn cikgu fauzi kan. lupe name nyer.