Thursday, January 20, 2011

terhimpit

penah tak korang rasa tersepit di antara dua situasi yang diluah mati bapak,ditelan mati mak??

faham tak perumpamaan aku ni??

cam na kita nak wat keputusan kalau both of our options akan lead kite ke conclusion yang menyakitkan ramai pihak termasuk diri kita sendiri??

help2....

aku bagi contoh situasi....


kau suka kasut ni tapi kawan kau tak suka dan dia tak nak kau membazir beli kasut 2

kau pulak suka gila tahap apa je ntah kat kasut tu...tak boleh tidak..kau nak juga dapatkan kasut 2

even kawan kau ugut tak nak kawan kau lagi sampai bila2 if kau beli gak kasut 2....


kau sayang kawan kau....


kau jugak nak sangat kasut 2...


dua2 penting bagi kau.....

if kau tak beli kasut tu..takut kempunan sampai ble2 and ble kau nampak orang len pakai kasut tu..mesti dalam hati kate menyesal aku ikut cakap kawan aku tak beli kasut tu..hampeh punye kawan....



if kau beli pulak..kau takut kasut 2 tak la sejoges mana dan kau pulak ilang kawan demi kasut yang 2,3 tahun lagi dah tak leh guna....


see....


nampak tak dilema yang cuba aku erangkan ni??


help me to choose the best way

macam the road is not taken....

yang mana patut aku pilih??

kawan atau kasut??



p/s:dilema sebenar lebih besar daripada ini....kasut dan kawan cume perumpamaan je ek...

6 comments:

siTi HaJar JUfRi said...

hola faten... =)
for me lah... choose da bes dat u will not hurt da most... means,mcm perumpamaan ko bg kasut n kawan terang2 kawan itu pentg, if da fren is da bes ever fren u ever had,,tu bg aq lah...
if dari segi manusia.. mcm family n bf... i prefer choose my family lah.. mane ade due tige family kt dunia niyh.. except da one n only our own famly,ryte... ni opinion aq lah... hehhehe...

kukuchimachikumi said...

hajar:hehe..tq for the advice...mmg kalo antra family and bf,knfem2 dah aku pilih famili...

kalo nak pk sng aku akan pilih kawan la...


ssh sng die ad...

x mcm kasut....

sya fieqa said...

hurm..dua-dua penting..
kawan hanya boleh beri pendpt dorg..
kasut 2 bende y kite nak..t kempunan plak..
money in ur hand darl..

if piqa, piqa mnx pndpt je..then pkir sndri bnde 2 pntg @ x, then decide nk bli ke x...
atau dah mmg nak sgt bnde 2 bli je
jgn pkiaq org len..
even kwn sndr..

kukuchimachikumi said...

@sya fieqa:cik pikah..u mst amek keputusan mcm 2..i tau.u jenis ssh nk regret n u tau ape yg u nak..i plak jenis dgr ckp orang n takut nak wat kptsn...siyes i takut...

sbb kptsan i slalo salah..and i akan menyesal..

kes kasut and kawan..

i tak pndang sgt kasut 2 sebab i asal ada kasut tok alas kaki dah cukup....hehe

kawan are everything for me..

n famili...:)

PinQib said...

aku pilih kawan sebb ak x berapa pandai nak fesyen
tp even if i want that shoe sooo badly, nego3 ar ngan kawan supaya ko x hilang dua3.

OK

Anonymous said...

hahah...gurl so complicated..xkan bli kasut pown nk putus kwn..zzz..yg kwn dok sibuk2 xbg bli kasut bt pe...bkn bli pkai duit dia pown..lol...so funny