Thursday, October 27, 2011

kegilaan

kegilaan satu :aku tak minum air teh tapi aku minum teh susu

dulu masa mula2 mai kedah...aku bagitau abg kedai

aku :bang,nak teh susu ais satu....
abang kedai: teh ais ke??
aku: tak bukan...saya tak nak teh ais..saya nak teh susu ais...teh campur susu dan ada ais....
abang kedai: tersenyum lucu....hurm..teh o ais tu teh tanpa susu..teh ais maksudnya teh susu ada ais..cuma kami tak pnggil la teh susu...
aku:errrkkk,ok..teh ais satu

sejak ari tu baru aku tau cam ne nak order teh susu di kedah...haha

ye aku memang tak suka minum teh...panas or sejuk...kalau aku minum pun,itu maksudnya terpaksa..seperti pergi ke rumah orang dan dihidangkan air teh...akan diminum sedikit.....

so..bila orang tanya napa tak minum teh....


sebabnya dulu time kecik..kat rumah aku guna teh boh kan...teh yang serbuk2 tu...so,serbuk2 teh 2 ada la kan dalam air..memang la b4 tuang tu akan ditapis tapi still ada g kan serbuk2 teh tu sikit2..aku rasa cam aku penah tersedak serbuk teh tu la..sebab tu aku tak suka teh....even skang pun,dah guna teh lipton yang uncang kan ,,,gerenti tak da serbuk2 teh...tapi aku still tak minum gak....


ada jugak orang tanya napa kau minum teh susu...tu pun teh jugak kan...

ye,memang teh..tapi ada susu....:)

oh ye..aku jugak tak minum kopi sebab kopi pahit dan hitam...

aku ialah penggemar nescafe...:)



kegilaan 2: bila aku cicah biskut kat air teh or nescafe or milo..aku jarang minum air tersebut..either minum sikit or bg orang or aku buang


ye...aku agak psiko di sini....aku tak minum teh tapi kadang2 aku cicah biskut dengan air teh..tapi air yang aku cicah tadi aku jarang nak minum melainkan kalau dalam air tersebut tak berapa nak ada sisa2 biskut tadi

kalau air yang aku cicah tu banyak sisa2 biskut yang dicicah tadi..aku tak kan minum...


kegilaan 3;aku tak kan minum air milo sampai habis

maksudnya kalau air milo panas kan..kat bawah2 tu mesti ada serdak2 or sisa2 milo yang pekat2 tu kan....yang tu la aku akan tinggalkan sebab rasanya amat tak sedap...

kegilaan 4:aku tak suka kuah laksa yang pekat

kan kalau orang makan laksa kan...orang akan cedok yang bawah2 kan..yang tang isi2 ikan..serdak2 kuah yang pekat2 tu kan..kalo aku..aku tak suka yang tu..aku akan amek dan cedok kuah tang surface sahaja...dan aku suka laksa yang kuahnya jenis jernih2 bukan yang ala2 kelabu tu...

kegilaan 5: kalau aku minat seseorang artis tu...aku suka kumpul gambar dia....


ya...double psiko..kalau dulu suka kumpul pic artsi yang aku suka kat majalah or surat khabar...mesti aku nak gunting and tampal kat satu buku khas...haha...poyo giler kan...

skang ni...suka cari pics and wat 1 folder...bila free,msti bukak dan tengok...ngok giler....hahaha

5 comments:

PinQib said...

kahkahkahkah.. memang muu.. semua mu...
ei.. ak x ska gak.. kuah laksa bawah3... ak suka yang lciin.. licin je masuk mulut,

yang artis tu betul gak.. obesessss

sya fieqa said...

teh ais kot..
cian ang..hikhik..
hurm..
kuah laksa yang pekat la besh..
baru rasa ikan weh..
;))

kukuchimachikumi said...

pinqib:yeah..kite geng....mu pun obses..obses ngn gay..larikssss

pikah: x ske2

pearl apple said...

satu lg...kau suka durian!!durian...kalau jmp durian sokmo nak makan...giloooo~~~~ ermm...well~~hak masing2 kan nk mkn ap yg disukai...ermmm...aku pun dah lama tak minum kopi + nescafe..da kena pntg...aiseh~~

kukuchimachikumi said...

yam: durian tu gila jgk tapi....rmai orng gila cm aq..so,x special la....:)