Monday, October 24, 2011

OBSESI PART 2

even aku suka membaca blog mereka2 di oversea....aku pun suka jugak baca blog tempatan....

well..selalunya blog2 yang aku suka baca lebih kepada life dorang la kan....aku kurang sikit kalau nak baca blog berilmiah ni sebab bagi aku terlalu berat....aku lebih prefer buku if nak menambah ilmu berilmiah.....hehe

ada kawan aku penah tanya..apa yang aku dapat baca blog orang yang just merapu cita hal idup seharian meraka yang tak da kaitan dengan idup aku pun....

bagi aku..mereka bukan just mumbling about nothing tapi ada input yang boleh diambil..ada iktibar yang boleh diambil....dan ada humor yang boleh dikongsi.....

acapkali aku gelak terkekeh sebab baca blog sahaja

acapkali aku sedih dan sebak sebab baca blog sahaja

acapkali aku emo sebab baca blog sahaja

see...hoe menda ni influence aku......

antara blog2 yang best dibaca bagi aku adalah

akak humor ( serius peeja ni sangat innocent kadang2...funny....kadang2 garang jugak....hehe)

gojes mama (akak tina ni ada tiga orang cikonet yang sangat cute)

ceeramoon ( penulisan dia santai)

arianna melissa ( dia misteri)

encik khairul ( dia sarkastik tapi so reality)

pinked (blog classmate yang funny....emo....macam2 la)

pikah stylo ( die berani memcuba fesyen....hehe)

cik yam (forever emo....haha..mud emo sokmo skang ni)



ada 1 blog yang aku suka baca dulu iaitu mummy2haq yang sangat best sebab cite sal life dia ngn dua anak lelaki die.....tapi die privatekan and skang dah tak aktif kot...sedih je rasa sebab aku suka baca blog die.....


kalau aku dengan pinqib tu..siap sembang2 lagi ape yang kitaorang baca dan aku selalu tukar url mane2 blog yang dirasakan best....sampaikan ada kawan2 yang tanya sama ada kitaorang i kenal ke blogger sume tu sebab kitaorang boleh bersembang sal dorang cam dah kenal lama.....


haha..ktorang tak perlu kenal secara realiti...sebab melalui penulisan dorang dah terasa macam kenal jek.....


p/s:power of writing

4 comments:

PinQib said...

tu larrrrrrrrrrrr.. mu sndiri cakap tuuu hokkkkkk yammmmmmmmmmmmmmmmmmm

sya fieqa said...

thanx bce blog aq..
muehehehe~

kukuchimachikumi said...

pin qib:haha..mne la ku nak tau yang bad tinggalkan wafer die kat bawah ni..ingatkan die bwk nek atas...hehe..tak pe bad halal....:)

pikah: of kos...

pearl apple said...

hahahah~~well~~nak buat mcm mana..aku mmg emo..muahahaha~~thanks bro...you are my BFF lah!!