Saturday, October 22, 2011

obsesi

salah satu obsesi aku dalam dunia berblog ini ialah membaca blog-blg malaysian yang tinggal oversea....mereka-mereka yang berkahwin dengan omputih dan mempunyai anak mix blood

seriusly sangat best mmebaca kisah hidup mereka..on how dorang adapt ngan surrounding.....what they eat.....macam-macam lah.....

aku suka tengok apa yang diorang masak kat rumah..sebab bukan senang kan nak dapat makanan halal...so,nak tak nak kene belajar masak dan tahu mengvarietieskan pilihan makanan....


apa yang aku perasan ....dorang ni jenis kurang makan nasik...adalah dalam seminggu tu..2,3 kali jek makan nasik...hahaha..kalau aku lah...mau ketaq kepala lutut...nasik makanan ruji kot...aku tak sanggup nak tukarkan even dengan roti butter scoth pun....even memang terbukti bila aku kurang makan nasik,berat aku akan kurang....tapi tak sangguplah...(erk..tetiba tercerita sal berat badan)....

memang pengorbanan besarlah bagi mereka yang kene korbankan keinginan nak makan nasik tu demi family kan....ye la dah anak2 sendiri request nak makan makanan omputih.. x nk nasik...haih....kalo anak aku,aku paksa jugak...makan ape yang aku masak...kalo makan nasik kene cicah sambal ke budu ke baru la feeling orang melayu kan...hahaha....

antara blog2 wajib baca bagi aku ialah

lemongrass

mama cik aiyu

suraya coghlan

puan jerman...tapi yang ni dah tukar url..p kt .com rsenye..agak sukar nk membaca blog die ni...kalo tenet laju sajork...

maybe obsesi aku ni sebab aku dulu2 teringin gila nak dok sambung stadi kat obersea ni tapi nasib badan la sapa soh tak ngaji betul2...men2 sangat kan..dapat la luar negeri perak sajork....

pape pun aku bersyukur je tapi harapan dan impian masih still ad dalam hati ni....manusia kan tak penah puas....kalau tak sekarang..man tau terkahwin dengan anak orang kaya dapat honeymoon kat luaq negara selama beberapa bulan....gila impian....





5 comments:

PinQib said...

haha.. memang.. the reasons ak bace belog depa pun same... tp sebab lg3 nak tgk muke baby depa jer.. oh i wishhh ak pun akan kawen dengan mat salehh

pearl apple said...

hahahah~~asal nk cakap jgk pasal berat badan dia tuh kan..

PinQib said...

haha./. aten... i've got great story to share

nabilah_2908 said...

sama lah kita..suka gak blog2 mcm ni..huhu.. :)

kalau student yg study oversea pun suka juga ikut... ;)

salam kenal...dtg dari blog PinQib :)

kukuchimachikumi said...

nabilah_2908: salam kenal jugak....kalo kite dpt jd cm dorng g best...