Thursday, October 27, 2011

kerunsingan

kepala otak aku celaru..runsing memikirkan sesuatu....

aku bagi situasi pada korang ek supaya boleh paham kerunsingan aku...


lela dah lama suka pada azril....sejak dari kecik lagi...azril pun suka jugak la kan kat lela..tapi mak azril tak suka pada lela....so,hubungan dorang memang cam tak da peluang nak bersama la kan..even mak azril dah meninggal,dia dah wasiatkan azril kawen dengan orang lain....hurm...azril plak memang gila2 punye nak kat lela sampai byk kali ajak lela kawen tapi lela x nak...sebab die tak nak kawen tanpa restu famili azril....


somehow,depa kawen jugak tapi tak bapa bahagia sebab campur tangan kakak azril..di belakang azril ,kakak die selalu marah2,sindir lela..lela tak tahan dengan situasi tu...die pun tak layan sangat azril sebab terasa hati dengan perbuatan kakak azril..azril yang tak tahu ape2 ilang punca kenapa lela dingin dengan die....


persoalannya sekarang ni....napa lela tu macam tu???geramnya aku.....


aku tak paham napa lela tu nak berperangai camtu....ok,aku suka dengan sikap lela yang tak nak mengadu perbuatan kakak azril pada dia sebab tak nak nanti hubungan azril ngan kakak dia bermasalah disebabkan dia tapi oleh sebab lela tak cite pape kat azril,maka azril tak tahu dan tak paham napa lela dingin dengan dia...


aku jadi geram jek ngn lela ni....tolong la bagitau dan cari jalan penyelesaian dari kau buat dingin and tak nak layan suami kau dan buat suami kau tak tentu arah dan ilang punca sebab tak tahu hujung pangkal tindakan kau....


arggghhh..serius aku tension...sepanjang pengalaman aku baca novel..ni la kali pertama aku tak kesian dengan heroin sebab aku sendiri tak paham dengan tindakan die....dia kata dia sayang azril tapi perbuatan dia tak mengggambarkan perasaan dia...


sedangkan azril pun tak nak penuhi wasiat terakhir mak dia..yang kau nak poyo2 ingatkan kenapa..dia cintakan kau..so,terima je la...kau pun suka kat dia..cinta kat dia...be happy together la...tak yah la nak pikir sangat pasal kakak dia or ape pun....


oh...nama di atas di ubah la..hehe...aku takut kalau aku bagitau tajuk novel nanti...penulis novel serang aku....hahaha

tapi siyes aku tak puas hati....

aku di pihak azril....kalau aku sendiri pun...aku akan sangsi yang lela ni betul2 ke cinta kat aku.....geram....


tak puas hati lagi....huhuhu....



2 comments:

PinQib said...

boleh x jangan nak emo...
memang lela patut wat camtu..
ko x taw..
tegk la kalau azril tu jd laki mu.. pastu mu jd lela... xke rasa sensara???

kukuchimachikumi said...

pinqib;mu jange doa aku dapat laki cmtu plak..tp aq rse kalo aq la kt tempat lela..aq x wt cm die..n aq tak kn pk cm die tu....

and aq akan repot kalau kak ipar aq buli aq....wekkkkkcccc