Thursday, September 23, 2010

assalamualaikum...

tuan blog bagi salam ni..cepat jawab..

dalam hati pun tak pe....hehe

apa motip tetibe bagi salam di permulaan entri..

sebab hari ni feeling ala-ala ustazah gitu...

ahak2,,,,tipu2....

kau bukan ustazahla cik faten oooiiittttt...tak da tokoh kot...


aku ni bukan apa..rasa tak cukup ilmu di dada nak cakap sal ilmu agama....


ilmu yang ada pun cetek je...

sekangkang kera...baby kera lak tu...


haha...kalau nak diikutkan bukan ustazah saja yang boleh bagi tazkirah atau peringatan atau ilmu2 agama ni....

as long kita rasa apa yang kita tahu itu betul..terbukti dari sumber-sumber yang betul lagi halal yang sahih..tak salah kot nak share dengan orang ramai,,,,


dapat pahala dan juga feeling ustazah...hehe

bukan nak tunggu pakai tudung labuh baru nak bagi nasihat-nasihat berbaur islamik kat orang...

mungkin kalau kita..maksud aku..saya yang memakai tudung biasa ni bercakap pasal agama mungkin ada yang prejudis dan wat pandangan kurang percaya dan sinis..

dalam hati mesti kutuk2 kata alahai...nak jadi ustazah pulak minah ni..pakai tudung pun tak labuh ada hati nak nasihat orang..nak cakap yang tu salah yang ni betul...

aku bukan macam tua ek.....

tu yang kadang-kadang rasa nak cakap cam ala-ala islamik sikit cam takut...

mseti ada mulut-mulut(apakah)...suara-suara yang akan membidas...

ye kawan-kawan saya bukan asal budak sekolah agama..

saya tidak pakai tudung labuh.....

saya tidak pakai hand sock sepanjang masa


saya tidak suka memakai stoking....


saya pakai seluar pendek di asrama....

kadang-kadang ada juga solat yang 'terbakar'...


selalu buat ketupat berama rakan-rakan

macam2 la..saya bukan manusia sempurna


tapi rasanya sebagai khalifah di bumi ALLAH ni..tak salah kalau kita saling mengingatkan...

tegur menegur....


see..kan i feeling ustazah tak jadi hari ni...

motip wat entri ni....

tadi sembang2 ngan cik yam sal perempuan tak leh main instrument yang berasaskan tali...

aku kepingin nak blajo men piano...

nak sangat2..kalo men keyboard tu tau la jugak skit2

tapi seyes kalo ada duet..nak p kelas balja piano tapi yam kata tak leh...

aku ok je la kan sebab memang tak berduit pun....

hahahahaha

pastue aku kata la..nanti ada anak nak anto blajo piano....


anak lelaki ok....

dan tetiba yam kata still tak boleh jugak......

aku agak was2 sebab seingat aku ustazah aku dulu kata pompuan je...lelaki aku tak tau lak tak leh gak men instrument bertali ni....

so..sapa yang tahu....sharing2 ek.....

p/s:cpt cri bukti....bgtau aku yang kurang ilmu ni....

6 comments:

little black dress said...

hurm...kite sume manusia bese kn...
ko cbe tye pakar@lect pasal topic y ko borak ngn yam 2 k dear...
aq pon xsure

PinQib said...

ak pun x tau.. tp ak rase smue x leh,. r ornbg islm ktekn

Amni said...

ustza saya cakap, apa2 pon yang kita main, hatta main congkak pon kalau melalaikan memang haram...

yang penting, kalau nak main, solat kena jaga, jangan sampai lagha dan buat benda2 tak elok...

Yusuf Al-Qardawi pon cakap gitar tak haram.. siapa kita untuk cakap tu haram kan? Hehe... saya buakn cakap ni sebab saya men gitar.. tapi berdasarkan ilmu yang sedikit yang saya dapat dari ustaz saya dan bahan bacaan...=)

saya pon suka piano! hehe..

kukuchimachikumi said...

@little black dress:manusia bese yang memang bese...hehe

ok sayang

kukuchimachikumi said...

@PinQibapa kau tulis ni qib???

aku tak paham

kukuchimachikumi said...

@Amni:tq amni tok info ni...

kalau saya blaja piano pun..bukan nk msk prtndingan or men dpn orang rmai..

just suka2..sebab cam best jek..