Saturday, September 18, 2010

wedding

fyi..tujuan aku balik ke maktab awal seari adalah untuk menghadiri kenduri kawen akak yuni di Baling...

so so so excited la....ye la..aku kan dok menumpang tidoq kat umah yuni selama seminggu tok PBS ari2 kn..

alkisahnye aku diberi keistimewaan tok tidoq di bilik pengantin dan di atas katil pengantin..waduh2...gue malu dong dilayanin begitu bagus..

memang terbaik la dapat tidoq atas katil pengantin..cume aku risau jugak kalau2 ilang plak seri katil pengantin

aku adalah excited which is so weird coz aku tak suka pergi kenduri...

kalo kenduri kat area2 rumah pn..aku tak pergi

sebabnye aku tak suka sangat makan daging.nak2 yang masak sekali dengan lemak..

dan juga aku tak suka masak kurma dan juga gulai atau kari

dan juga aku tidak suka nasi minyak

haih..banyak yang aku tak suka....bukan la memilih sangat tapi tekak aku tak leh nak terima

yang aku suka ayam masak merah kenduri...

ya Allah...memang sodap dan da bom la...

x macam mak masak dan juga kedai...

bukan la nak cakap my mom tak reti masak..ko gila??nak jadi anak derhaka??hehe

mak masak sedap juga tapi kalo kenduri ni..ayam masak merah 2 ada rasa istimewa...

rasa kenduri...


hehe..maybe sebab masak guna kawah....2 yang sodap melampau2

dulu time aku kecik2....kenduri mesti menu ayam masak merah dan aku suka sangat

tapi bila dah remaja ni....asik2 daging lembu masak kurma....

asik2 daging lembu masak kari...


gilo ko..mana lalau eden nak makan..2 yg jarang pi kenduri
kalo mak ajak pun..siap tanya menu lagi..kalo ayam masak merah bru la eden nak ikut...

see..so ngade2 kan...

sampai mak aku penah kata....nanti orang tak nak pegi kenduri aku sebab aku malas nak p kenduri orang...


jiran2 dan kawan2 semua....kalo aku jemput kenduri aku nanti..jangan tak p tau...sodih nanti eden

dan korang pun tak berpeluang makan ayam masak merah yang sodap...hehe

jarang tau nak dapat peluang cam ni....(bodek2)

melalut crite aku lak....


nanti ble dah transfer pics,akan diupload jika tenet laju seperti awan terbang....

7 comments:

little black dress said...

aisyh...aq xdpt g knduri 2..huhu
cedey

PinQib said...

jempot datang majlis ak tahun depan



Latest entry di:

Insomnia
Tutorial Letak ‘Like’ di post entry

kukuchimachikumi said...

@little black dress: tak pe yang...

hujung taun ni ad lagi 1 kenduri...

dun miss yng ni k...

kukuchimachikumi said...

@PinQib:ang wat mjlis pa weh???hehe

qiqah??

ke khatan...

ahakz3

PinQib said...

nuzul quran jer. ehem3

kukuchimachikumi said...

wah..nk p2...

PinQib said...

ha. ko katam quran dah ker