Friday, September 24, 2010

kawan




malam tadi sewaktu membuat kerja yang maha memboringkan bersama cik y....

kami berbual2...

macam2 isu yang diperbualkan...

daripada sesi membuat ketupat sampai la cerita2 lawak tahap *******

tergigil2 aku dengar sambil tangan pants mewarna dan memotong...

malam tu aku tak sihat sangat ...tangan ni rasa kebas2..sakit sebab angin tapi gagahkan jugak wat keje sebab banyak g yang menanti berbaris nak aku siapkan b4 this week...


tengah best2 semabng tu..beliau mengatakan sesuatu yang tak pernah pun aku fikirkan selama ini...

kalau kamu semua masih ingat..aku penah bagitau kan...aku tak suka sangat fikir banyak2

aku tak suka serabutkan kepala otak aku...


dan beliau menyatakan....


betapa naifnya aku kerana tak sedar apa yang sedang berlaku di sekeliling aku...


beliau berkata..sedarlah wahai kawan....kau sedang hidup di dalam dunia yang kawan punmakan kawan....


orang berkawan sebab kepentingan......

sedarlah..bukan semua orang disekeliling aku ni ikhlas nak berkawan dengan aku.......


sedarlah bahawa bukan semua orang berniat baik......


ARRRRGGGHHHH!!!!!!!

seriusly cakap..aku tak suka fikir macam tue..

semasa cik y bercerita mengenainya......aku adalah meneruskan kerja aku tanpa banyak komen.....


memang aku tak fikir macam 2....

pemikiran manusia berbeza



aku bukanlah baik sangat dan aku tak kata cik y jahat even dia sendiri cakap dia kawan dengan sesetengah orang sebab kepentingan dia sendiri...

aku tak penah salahkan dia atau judge dia teruk sebab cakap camtu


aku lagi rasa bangga sebab dia berani mengaku....

well done fren....

aku ada gak la terfikir....

betul ke orang kawan ngan aku sebab aku ni senang nak digunakan....

aku ni bukanlah manusia yang berguna sangat,,,,

tak penah terfikir pun akan ada manusia macam tue...

korang macam 2 x???


aku tegaskan lagi skali....

aku bukan lah manusia yang sangat baik

tapi aku sangat ikhlas bila berkawan dengan sesiapa pun...

selagi bantuan aku diperlukan dan aku mampu nak tolong...

aku tak rasa susah nak hulurkan bantuan


once u r mn fren..forever u r dear...

aku tak kisah sangat dengan kawan ni...

kawan wat taik cam ne pun kat aku...aku kawan jugak dengan dia dia dia itu

sebab kawan adalah kawan

6 comments:

Anonymous said...

tp kalau dgn adik beradik ,n ma dan abah ,boleh ke awak sebaik itu. no offend.cuma taye? takut terlebih pentingkan kawan dr keluarga. : D

kukuchimachikumi said...

@Anonymous:apsal ttbe tnye sal famili lak ni....

ad mse mmg ad gak sy lebihkn kawan dr famili...

ad mase sy lebihkn famili dr kawan...

manusia tak sempurna...

sy pn cm2...

sy insan yang lemah...

sy syg due2...

:P..rsenye plek ngn pertanyaan ni...

little black dress said...

cik ten..
piqa pon kwn ngn org bkn sbb kepentingan..
piqa mmg peramah..
tapi mmg ado org y nak kwn ngn kite coz kpntgn dorg jer...
hurm...
aq syg sume kwn2 aq n hrp dorg syg aq gak..
ko syg aq x cik ten?
hohohhhhhhhhho~

kukuchimachikumi said...

SYG LA CIK PIKAH.........

AQ SYG SUME KWN2 AQ...YG AMEK KESEMPATAN KE.....YG MMG BEK KE...

SYG SUME....

LG2 KWN2 YG JOH DI MATA DEKAT DI HATI....

MACHA,DYOD,INTAN,TIMAH,KETOL

PinQib said...

x paham sangat lar story lur.. boleh verbal session x ngan sayer

kukuchimachikumi said...

@PinQib:ntah la qib..cek pn dh tak ingt sal pa ni...