Monday, August 9, 2010

mimpi ular



pagi tadi selepas solat subuh...aku bersiap2 untuk tidur balik..nak2 pulak cik qibum pun datang ke bilik tok menyambung tidur...

dalam proses ketiduraan selama sejam itu aku bermimpi...

Ya Allah..aku mimpi ular buat kali ketiga dalam hidup..

selalunya orang kaitkan mimpi ular ni dengan jodoh...tetapi itu kalau ular tu patuk kita kan...
dalam mimpi2 aku ular tu tak penah patuk pun....

mimpi ular pertama:

mimpi ni agak confusing bagi aku...
citenye lebih kurang cam ni.aku tengah berdiri di beranda...masa tue hujan lebat...waktu pilak agak2 nak senja dah..aku mcm tengah tunggu sumone ni...sape?aku sendiri tak tahu...
tengah2 tunggu tu.tetiba banyak gile ular dalam pelbagai jenis dan saiz datang meluru kerah aku...

masa tue aku dah terkaku.....kaki tak tau nak bergerak mana...mata dah katup2 takut sesangat...

aku ni punya la penggeli dengan ular tetiba depa ramai2 dok nak serang aku...

mana tak ketaq lutut cek...mulut aku dok terkumat kamit sebut Allah...Ya Allah selamtkan lah aku....rasa cam nak nangis sesangat....

entah cam ne..sume ular2 tu jadi kaku..dorang lak duduk statik....fuhhhh,lega sangat sebab ular yang paling hampir ialah ular tedung selar dan jaraknye hanya 10 langkah dari tempat aku berdiri...

rasa lega sangat masa dah selamat 2....

tetiba aku terpandang kat atas...

dapat aku lihat ada seekor ular besar yang amat amat besar dok melingkar kat pencawang elektrik ....-contoh pencawang elektrik-

besar gle2 kot..pas2 dalam kesamaran senja 2..kulit dia nampak cam ada sportlight...cantik but scary....

and then ada sorang lelaki berpakaian serba biru cam pekerja tnb pun ada tengah berusaha bertungkus lumus nak bwk trun ular tue...

htah npe dalam ati aku berkata orang di atas 2 la yang aku tengah tunggu...

hahahahhahahaha..apakah maksudnya??



mimpi ular kedua: sori la readers ...mimpi yang ni tak ingat..tapi sure sal ular la...hehe

mimpi ular ketiga: mimpi berlaku pagi tadi.....


memang sebijik la ular spesis ni yang masuk dalam mimpi aku..sumpah scary and gelis melampau2..

starting mimpi tu...aku bukak pintu blik jek.nmpak ular ni kat dinding blik depan aku...
oh..no no no.dah la cam tak logik sangat sebab ular ni badan die dalam dinding skit which mean yang die ni ada mulut asid yang dapat tembus dinding batu..cis2...takut giler...

actually ular tue mai kat blok girls sebab the boys sangat la tak takut dengan dorang sampai leh bunuh gne lidi penyapu lidi jek..paham tak??aku pun x tau nak terangkan cam ne tapi kat padang maktab memang banyak giler bangkai2 ular spesis ni bergelimpangan sebab dorang pasang perangkap lidi tu kat sana..tue yang the ulars datang kt blok girls and tau yang saku penggelis skit ngan ular ni...die pn dok melandingkan diri kat depan blik aku..


scary2...scary2 tengah dok dalam takut2 pun..aku still usha2 ular 2..takut die bergerak masuk dalam bilik akutetibe aku dapat rasa movement dalam baju aku...

Ya Allah..perasannya masa tue sangat nebes..mesti ular la ni.konfem2..aku pun menjerit ketakutan sambil tangan pantas gak mencekup ular tue dari luar baju...tapi aku takut nak buang..aku dok jerit2 soh cik pinqib buangkan...

buleh plak die wat2 blur and tak paham..oh sakitnye jiwa time tue..

dah tak ada jalan lain..aku terus cabut baju and campak joh2...nekad kot buang baju..ilang trus rse malu dalam mimpi aku tue...and ntah cam ne...ular dari dalam baju aku tue leh mati terputus kepala.dasat sangat ke aku campak die..

trauma punye pasai aku trus g tempat pameran(yang sepatutnye aku jaga kul 3,gile psycho sebab yang ni pun msuk dalam mimpi)..aku sangat scary nak dok bilik sendiri..

ntah cam ne en. F tanya aku pasai cik pinqin and nak die ada kat tempat pameran tue on the spot...padahal cik pinqib dah on duty kul 11 tadi..

nak tak nak aku bawak la die blek bilik aku and kejut cik pinqib...

buleh cik pinqib trus tidur dengan lenanya tanpa terjejas sikit pun .....

en. F maybe geram sebab tak berjaya kejut cik pinqib terus die menangkap seekor ular jenis yang sama tapi baby lagi and acah2 nak letak kat leher aku...

konon2 cam gaya orang belit ular sawa kat tengkuk tue..

wak luuu la...sumpah aku takut sampai rasa nak terkencing...

labahau betui la..aku sangat scary..dengan dok terjerit2nye..dok tepis2 tangannye..


kalau la betoi2 maybe aku dah pengsan kot..

even dalam mimpi aku dapat rasa ular itu di tengkuk aku...


cissssssss!!!!!!coi punye mimpi....


tak suke doploh juta kali....

tapi sum how la kan...ada part sorang lelaki encem yang tengah nek tangga depan bilik aku...rase2 cam die ni tentera or askar yang ditugaskan untuk mengecheck pasai kewujudan ulars ni..

siyes die sangat encem tapi cam tak penah nampak muka dia di mana2...

before dia nek tangga tue..sempat lagi dia wat eye contact ngan aku punya la lama(5 second) hahahaha...

at least tak hanya ular..ada lelaki jugok dalam mimpi scary ni



sekian mimpi ular yang tak best dari aku...

p/s:aku sedar yang aku geli (takut) ngan ular sejak trip g perlis dulu..we all g taman ular and suddenly bile masuk sane jek.aku jadi sangat takut tengok ular yang memandang aku semacm..

sumpah rasa nak terkencing and all the bulu roma's rasa meremang2..time tue aku jalan pun dekat2 dengan yuni and joh2 dari ular..

paling aku ingat seekor ular albino yang ada anak mata beso kaler itam pandang aku tajam...
siyes kot....time to scary to death la...

tak dapat bayangkan la cam nemy old friend,cik puteri buleh tangkap byk gle pic lilit ular sawa kat leher dia...salute la...

3 comments:

PinQib said...

i penah cium ular daun wana ijo tu. kalau wana pink ak bela kot

kukuchimachikumi said...

@PinQib:gilo la mu ni...ade ke ulaq pink..
ciss..sumpah aq x g umah mu t,,,,scary.

PinQib said...

hee. jange macam tu.. menziarah ni amalan mulierr