Thursday, August 5, 2010

SO WHEN U CAN LIVE FOREVER..WHAT YOU LIVE FOR...


rse2nye pencinta twilight series mst familiar ngn quote di atas..
aq x tau btoi ke x aq tulis qoute ni..ingt lpe jek...

aq akan translate je la kt bm...

kalau kamu boleh hidup buat selama-lamanya,untuk apa akan kamu hidup??

kalau kamu diberi peluang mnjadi vampire dan hidup selama-lamanya, adakah kamu akan terima??

aq pnh tnye soklan ni kt cik pinqib
dan dia mahu menjadi vampire dan hidup selama-lamanya sebab dia kata dia tak mahu jadi tua...(ni dlm kontekz kalo bley mnjadi vampire tau,angpa jgn nk pikiaq cik piqib aq x btoi)

bagi aq sndri...aq tidak mahu dan tidak akan mahu mnjadi vampire dan hidup untuk selama-lamanya...

aq sndri x tahu untuk apa aq idup lama2 cm2...

sbb aq tau idup ni cme smentara..akan ad kehidupan yg kekal abadi kelak..

and also aq nk merasai semua proses kehidupan secara semula jadi dan aq mahu mnjadi tua(kalo umur panjang)

mahu melalui semua proses kehidupan ni..jerih perih menjadi dewasa...

mnjadi tua...

dan akhirnya tiada lagi di dunia ini...

apakah aq seorng yg mmbosankan??

itu dr persepsi aq la...korang lak cm ne??





9 comments:

PinQib said...

i would rather become a vampire than being old alone.. hehehe..

kukuchimachikumi said...

spe kte alone??

kalo ang tue..aq pn tue gak la cek oooiiittt

PinQib said...

lol.. ang ad abng.. ak xdaq

pearl apple said...

hak3....macam lawak ja ampa dua nih...ok3..kalo aku pun aku tak sure lar..jadi vampire pun best jugak sbb dpt hidup selamanya..tapi teringin jugak aku nak rasa nikmat hidup smp akhir hayat kan

kukuchimachikumi said...

qib: haha..ntah2 abg aq nk jd vampire...
lantak die la..aq nk jd mnusie bese..
t kalo aq dh mati die cri ang la..nk2??

yam:ang jadi half vampire half manusie la kalo cm2

PinQib said...

yes yam.. ak setuju. mati itu suatu yng menakutkan. wajib dan benar. tp kalau ada cara ALLAH cakap boleh elak mati, of kos ill do it

kukuchimachikumi said...

hehe...mati 2 hnyalah satu jalan menuju kehidupan yg hakiki cik pinqib...

PinQib said...

-_-"

yayah said...

I really3 love these quote....Love watak edward sgt....satu lagi quote...so the lion fall in love with the lamb..what a stupid lamb..wt a mis*****....tah ape tah..aku x tau eje yer..so sweet la weh...ko mnt cite ni ke fatin???aku mnt giler..x sabo tunggu breaking down..tu lg best weh..aku dh bace buku die..kan best klu dpt pakwe caring cm edward..tp satu je x nak...x nak vampire..t abeh darah aku..huhu(^__^)