Saturday, January 7, 2012

ngada-ngada

i dont know if this is counting as mengada-ngada....maybe lebih kepada perasaan kecewa if something yang kita rancang tak menjadi...bila menulis mengenai craving tadi..suddenly one moment of craving popped up in my mind..it happenned long time ago maybe when im in form 4 or five....dulu kan aku boarding school(wow..so omputih bila tulis boarding school and sound kinda of cool)so..wajiblah kan preparation class evening and nite....seperti biasa after prep class pada jam 10.30....mestilah ada disediakan supper kan dekat dining hall dan juga kantin skola still menjual makanan pada ketika itu...

before that let me tell u guys....kantin sekolah saya menjual nasi lemak tersedap sekali dengan sambal ikan bilis yang amat pedas dan tidak begitu hancur cabainya...kalau nak diikutkan ianya memang tak sesedap mana actually tapi adat kanak-kanak kebulur di asrama...nasi lemak dengan sambal yang cabainya tak begitu masak dan ikan bilis yang tidak digoreng dahulu itu amat heaven...

nak dijadikan crita that week,memang aku dan juga dormmate yang lain which are kimah,dyod dan juga macha(ttbe tringat...if kimah in the story,konfem cte zaman form 4...hehe)akan beli nasi lemak yang sedap itu..oleh kerana kekerapan membeli dan juga terpsiko dengan kami...adik2 form 3 pada masa itu yang juga adik dorm aku iaiatu naimah dan juga hani..nak menjoin kamu kenduri nasi lemak

kami pun orait je la kan..sebabnye best jugak makan ramai2 ni disamping dapat mengeratkan tali silaturrahim..wow,betapa coolnye kami ini...hehe...selalunya if kami nak mkn nasi lemak sama ada siap awal dan membeli dengan lajunya ataupun tempah saje dulu dan amek kemudian...sebabnya persaingan amat sengit ya kawan-kawan...dan warga sekoalh aku tidak membeli sebungkus nasi lemak untuk seorang..tipu semua itu ya...

adik2 dorm ni pun janji lah nak beli nasi lemak kan so aku pun tak la rushing nak pergi prep malam....bergembira dan excited nak tunggu prep malam habis..tiap masa dok tengok jam....dengar ja bunyi loceng,aku cepat2 marathon blek ke bilik dan menunggu adik2 dorm...

bila dorang melangkah ja masuk..tengok2 tangan dorang kosong..what??orang tak sempat beli nasi lemak....ohhhh..luluhnya hati aku masa tu sebab time aku kuaq dari kelas tadi..kantin masih lengang dan tak da pun orang beratur nak beli nasi lemak..kalau la depa habaq awai2 tak dapat beli..memang aku dah p lari laju2 beli nasik lemak...oleh sebab sedih sangat sebab aku dah dok bayang nasi lemak kat tekak aku ni..aku berlari naik ke dorm kawan aku di tingkat atas dan menangis teresak-esak...


dah la masa aku nanges tu...semua orang tengah buat halaqah kat tengah dorm untuk baca surah al-mulk..dan aku duduk menagngis kat tepi katil .....huahuahuahua..sangat syahdu....aku memang nak nasi lemak so badly that time....sobsobsob..then pas abes baca ja...adik2 dorm aku mai pujuk aku bersama nasi lemak sebungkus..dari mana depa dapat..aku pun tak tahu.......

persoalannya,adakah aku terima nasi lemak itu atau tidak??guess2~~~~

3 comments:

PinQib said...

erk.. mu kena jumpe terapis la ten.. siyes ni

kukuchimachikumi said...

haha...agak ngada2 kn sy dulu..skang sy dh baik la..no more ngade2.....:)

PinQib said...

eh.. ye la.. kang nangis kang nangis mu tewwwww