Saturday, January 7, 2012

craving

craving means mengidam in malay....hehe..tq cikgu for the translation...currently craving chicken soup from makcik tangan berbulu in front of maktab and nicely slurping in it(tak tahu betul ke tak english aku ni...huhu)...sebagai seorang anak gadis yang belum berkahwin aku sudah mempunyai tabiat untuk craving for certain type of foods once a month...dont be panick guys..a women doesnt need to be pregnant to be ngada-ngada nak makan certain food......lucky us!!!

that is so different feeling when we eat something that we wanted so much....usually untuk aku,aku tak da la nak makan yang pelik-pelik tapi selalunya lah akan sukar didapati untuk beberapa hari dan bila craving tu dah hilang..barulah mendapat mendalah yang nak makan tu...contohnya cam hari mengidam nak makan nasi lemak ayam berempah kat kedai ahsan sani ...bila p kuaq makan..haruslah kedai tu tutup dan terpaksa makan je la benda-benda lain....hhuhu

pelik tapi benar..kadang-kadang tengah tidur pun boleh termimpi-mimpi dan terjaga dari mimpi dan sangat berkeinginan untuk mendapatkannya...bila kita dah apat dan makan.....nikmatnya......sungguh tak terkata.....mungkin susah nak paham kalau tak mengalaminya....tapi seriusly,boleh nanges weh kalau tak dapat apa yang kita craving tu....so,guys..dont mess with us when we are in craving mode....haha

6 comments:

PinQib said...

heehe.. aku xde ngidam.. semalam ngidam nak makan kehepsi.. alhamdulillah... .. xde smpai le sampai mimpi3. semua.. aiihh. parah3..

^^

kukuchimachikumi said...

tudia aaaiiiihhhh..kelas kau jah....teringin kehepsi tgh sesak2 ni....hehehe

PinQib said...

kahkah.. nafsu tidak mengenal situasiii

kukuchimachikumi said...

x pe la..t dpt elaun ....mst ad mkn beso gak sekali....hehe...kn2??

PinQib said...

tsk.. agak3 bile la teww mask kan kan kan kan

kukuchimachikumi said...

awal feb ni...hehe..cant wait....