Sunday, January 8, 2012

paksa

tadi ialah kali pertama kami pelajar semester 5 berkumpul untuk menjalani gerko pada semester ini iaitu olahraga....rupanya ianya dijalankan bersama dimana 3 kumpulan digabungkan sekali.....kelas aku...5D telah bergabung dengan kelas 5E iaitu pendidikan jasmani dan 5F iaitu pendidikan khas....

ceritanya bukanlah kami terpaksa apa...cuma semasa berkumpul mengikut kumpulan yang telah digabung....biasalah gurl kan..mesti nak teratur..berkumpul still dalam line dan juga dalam kumpulan sendiri...tapi tak bermaksud kami tak bercampur dengan orang lain...

tetiba ada seorang manusia ni..berjalan berhampiran dengan aku dan berkata.....

'pergi la campur dengan kelas lain.....'

dia tengok kami ni macam lah kami ni kera sumbang sangat..die kene sedar la..kelas 5F tu cume ada sikit je lelaki so memang la boleh nak trus menjoin.....yang gurl adalah ramai dan ada puak-puak sendiri..tak kan tetiba nak main redah je...kita kene lah berhemah kan...aku lebih suka nak create conversation secara semula jadi...later when the time come,,,,kitaorang akan bergaul jugak...why need so rush??

xpaham betul napa dia nak jugde yang kitaorang ni tak pandai bergaul sebabnya ada geng sendiri....lain caranya lelaki dan perempuan ni bergaul..if sorang-sorang memang senang nak menjoinkan diri dengan sesiapa tapi masing-masing ada geng....kene pandai cari masa yang sesuai nak mencelah diri ke dalam perbualan orang....kalau tak nanti mau dipandang semacam ja...seriusly...itu apa yang aku pikir la...mungki pada sesetengah orang senang ja die nak masuk and tegur sesiapa dan menjoinkan diri dengan geng mana-mana....

tapi aku bukan macam tu.....im sorry

1 comments:

PinQib said...

entah le.. ak menyampah gak.. mace gaya bapak nak ajar anak cr kawan masa br masuk darjah 1 kan kan kan