Friday, January 13, 2012

skype

tadi bersembang-sembang sebentar bersama cik pinqib....mengimbau kenangan silam,,,,hahaha..actually kisah 2 thn lepas....

dulu dekat maktab ni....ktorang gila menggunakan skype....hari2 mesti nak on skype dan chat bersama ahli kelas sendiri..amatlah psikonye.....dan skype juga adalah medium untuk trasnfer folder atau slide atau ape2 yang diperlukan dengan cara mudah dan boleh tahan cepat la jugak kan....

masa tu sangatlah menggila skype dan yang amat bestnye ialah dengan gunakan wireless maktab pun boleh jek skype....takjub la kan....kalo tak time tu sume la nak kene blocknye kan....

so..kite pun mencarilah contact seantero dunia...mula2 mestilah contact list dipenuhi dengan classmate...supaya kite semua selalu update dengan perkembangan class....pastu mula lanak menjejak kasih kawan-kawan lama....

part ni pun best jugak......yang lagi syiok adalah mencari kenalan-kenalan baru di seluruh dunia....dengan hanya dihujung jari....mudah pulak tu.....just tengok sapa yang online dan mula mencari menggunakan pelbagai preferences such as country ke....jantina ke.....email....easy kan....

time ni aku adalah menggila mencari kawan orang putih ataupun mat saleh...reasonnya sebab nak chatting in english....sangat very the koya kan tapi time ni memang sangat senang nak dapat kawan omputih....

caranya......dengan menggunakan profile picture yang cun....guna je gambar-gambar artis korea....kan depa cumel-cumel...bila guna gambaq depa...konfem berderet omputih nak chatting dengan kita...

depa ni kan memang jenis suka muka asian ni kan....sangat la gatal jugak....baik laki atau pompuan...yang laki tak sudah2 nak ajak webcam kan..nasib baik la laptop aku jenis lama...x ada webcam...idok la aku nak webcam dengan deme sume tu....yang gegirl pun even tak la mnggatal macam boboy tapi depa ni tak sudah la nak tanya pasal aku ada boyfriend ka...slalo buat apa dengan boyfriend....gelis plak ble ingat balik....haha


aku penah jugak letak picture sendiri....bertudung kan..end up banyak pak-pak arab yang nak chatting....seronok tapi mostly dorang nak chat guna bahasa arab...aku mana la nak reti speaking arab ni......setakat jawab salam die pastu aku pun senyap je la...haha...


tapi ada sorang abang arab ni sangat la hensem dan baik..pandai english...lawyer tak silap aku....sangat la sweet....tapi idok la aku chat lebih-lebih dengan dia..memang niat nak improve english je kan...tak la nak berlebih-lebihan..cinta antara benua ni payah kan,....agak yang tak berapa nak jauh ni pun dah menyeksakan....hurm...


ada jugak sekali tu..kawan aku..si pinqib tu berkawan dengan sorang mamat cina ni...dia letak pic edison chen....well,aku kan peminat edison..so kenal la kan..dia ni boleh plak bangga diri bila ktorang kata hensem kan....hahahaha..so funny,bila tanya betul ka pic real u....die kata of kos....tipu tak boleh blah la....


banyak lagi kisah lawak dan suka duka berskype ni....sungguh manis untuk dikenangkan...tapi skype skarang tak se-fun dahulu....sob sob sob sob...


maksud aku,aku yang tak boleh nak mengefunkan seperti dahulu....tihihihihih
        

1 comments:

PinQib said...

eun hye shi...

domo chowa sama chatting???

keroom.. let's chat tonight/?? hahaha


memang lawak loo.. skype is the best mase xda fb.. kan kan kan